вторник, 19 февруари 2019 г.

НАТФИЗ - актьори, оратори, журналисти или МП "Публична реч"

Актьори, оратори, журналисти се обучават в магистърска  програма "Публична реч" в НАТФИЗ. Интересът е към съчетаване на теория с практичесик занимания.
Млади хора учат ораторство
Комплексият характер на обучението включва занния за актьорство, формиране глас, комуникации с медии, писане на реи, неезикови средства, TED презентации.
Пресечните токи между актьорство, съвременна реторика и медии се откриват в занимания по говор пред камера и микрофон, актьорство в публичните коминакции, използване на аргументи за убеждаване и т.н.

TED презентациите се итвърдиха като модерен жанр, говорители са лидери на мнения и представят свои идеи, постижения, успехи. Говорителите акацентират на новости, ценности, каузи. Те съчетават слово с ефектно поведение и визуални елементи.
https://www.ted.com/search?cat=ss_all&q=presentations

Филмовите речи са едни от най-интересните като обекит за анализ и модели на подражанеие. Сред тях е речта от филма "Всяка една недела", а изпълнение на Ал Пачино в ролята му на треньор е впечатляващо. Това е една от най-добрите вдъъхновяващи и мотивиращи речи във фирмовото ораторство.
https://int.search.myway.com/search/video.jhtml?enc=0&n=783a34b6&p2=%5EBSB%5Exdm096%5ETTAB02%5Ebg&pg=video&pn=1&ptb=A89BB92B-BCAC-4558-B392-D651BF2E2FA1&qs=&searchfor=speech+of+Al+pacino+Any+given+sunday&si=CJn7vr-DwNUCFcYV0wodyIANIg&ss=sub&st=tab&tpr=sbt&trs=wtt