неделя, 10 юни 2012 г.

Реторика във виртуалното пространство - изпит

За изпита по "Реторика във виртуалното пространство" студентът от магистърска програма  "Реторика" подготвя по избор една от двете студентски разработки, които изпраща на електронна поща на доц. дфн Иванка Мавродиева и получава рецензия. След това в деня на изпита студентът дава на преподавателя разпечатани тези материали, като посочва линка към блога, ако има такъв, като представя и рецензията. Студентът представя устно пред колегите в деня на изпита изготвените от него материали в писмен вид или като постове в блога.

1. Блог, в който да са публикувани три поста, свързани с теми по реторика, реторика във виртуалното пространство. В постовете освен текст са включени визуални елементи, линкове, хиперлинкове, видеоклипове и други. Студентът следва изискванията за уебписане и за създаване на постове.
2. Теоретична разработка / курсова работа, която обхваща теми, свързани с виртуалната реторика. Обем 10 страници с посочени източници, библиография и цитиране според изискванията.
  доц. дфн Мавродиева

Изпит по "Политическа реторика" за студенти магистри по реторика

За изпита по Политическа реторика студентът подготвя по избор две от посочените по-долу студентски научни разработки, които изпраща на електронна поща на доц. дфн Иванка Мавродиева и получава рецензия. След това в деня на изпита студентът дава на преподавателя разпечатани тези материали и рецензията. Студентът представя устно пред колегите в деня на изпита изготвените от него материали.
1. Анализ на ораторството/красноречието на политик, като се следват указанията от лекциите и се обхванат умението му да говори, използвани реторични фигури и похвати, аргументация, неезикови средства, специфични особености, ефективност и въздействие върху аудиторията и други. Обем 5 страници с посочени източници, библиография и цитиране според изискванията.
2. Анализ на реч или речи на политически оратор по зададените критерии.Обем 5 страници с посочени източници, библиография и цитиране според изискванията.
3. Теоретична разработка / курсова работа, която обхваща теми, свързани с отделни видове политическа реторика: парламентарна, президентска, министерска и други.Обем 5 страници с посочени източници, библиография и цитиране според изискванията.
4. Теоретична разработка / курсова работа по теми, свързани с ораторските жанрове / видове на политическото красноречие. Обем 5 страници с посочени източници, библиография и цитиране според изискванията. 5. Вариант на написана от студента политическа реч, като посочва предполагаема реторичната ситуация, реторичните особености, техники и похвати, използвани в нея. Обем 5 страници с посочени източници, библиография и цитиране според изискванията. доц. дфн Иванка Мавродиева