петък, 31 юли 2020 г.

Проект 2020 „ЕМОЦИИТЕ НА ТАЛАНТА – ИНОВАЦИЯ ЗА БИЗНЕС УСПЕХ“

Проект 2020 „ЕМОЦИИТЕ НА ТАЛАНТА – ИНОВАЦИЯ ЗА БИЗНЕС УСПЕХ“

Фондация за развитие на Емоционалната интелигентност (ФРЕИ) стартира ключов проект за тази година  „ЕМОЦИИТЕ НА ТАЛАНТА – ИНОВАЦИЯ ЗА БИЗНЕС УСПЕХ“.

Мотивацията:

Високо-технологичното общество, характерно с бързия обмен на информация, изисква от учениците – бъдещите ръководители и сътрудници на успешните бизнес компании, да развият качества като надеждност, гъвкавост, увереност, социална и емоционална зрялост и устойчивост.

Работещите в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM – Science – Technology – Engineering – Mathematics) играят ключова роля за устойчивия растеж и стабилността на всяка икономика и са критичен компонент за подпомагане на икономическото бъдеще на България. Знанието от STEM образованието в комбинация с развита емоционалната интелигентност (ЕИ) повишава интелектуалния потенциал до качествено ново ниво на всеки ученик на гимназиално ниво! То добавя стойност към всички останали необходими и важни за успешната реализация навици и умения на младите хора, в това число критичното мислене и креативността, и така ги подготвя за бъдещите иноватори в света.

Проектът има за цел да предостави обучителна програма по емоционална интелигентност и възможност за обучение и развитие по емоционална интелигентност на изявени и талантливи ученици от 11 клас, успешно представили се на републикански и международни състезания в областта на STEM образованието. През 2020 г. с ученици – таланти от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“, се реализира 8-месечен пилотен проект, с общ хорариум 32 часа, разпределен в 16 теми по 2 часа. 

В рамките на проекта учениците ще бъдат обучени да разпознават, обменят, регулират и инвестират емоциите си за постигане на устойчиви взаимодействия със своите бъдещи работодатели и колеги, и за своята успешна професионална и социална реализация. Чрез системни обучения как да използват емоциите при създаване на иновативен проект, младите хора ще развият устойчивост към постижения и ще изградят умения за постигане на равен достъп до глобалната професионална кариера. 

В края на обучението си по емо

Няма коментари: